# kisah aku, kau, dia & mereka ~

Facebook
RSS

special date : 20122012 ♥ ♥

comey ta tarikh nie ? 
sweet kann ?...
slme nie owg asyik pduli 121212 jek kan,,
trikh 20122012 ta der spe lak pedulikkk...cian..cian..ciann..
setiap owg ader date yg specialkan dlm idop die, ~ well aku pom ader jugak..
my spcial date ,haruslah 12.11.88. ~ tyme aku melihat dunia ..hihihi..thankz mommy..thankz abah..love both of u so much, more than everything including myself..♥ ♥ ♥ 
dan tarik 20122012 nie lak tarikh  sgt  bermakna tok kawan bek ku ~ farah ain..hahaa..sbb rini anibesery mak n ayah die..
so epy enibesery makcik n pakcik .. smge ikatan yg d bine slme nie smkin kukuh smpai akhir hayat ~..
cepat2 suh farah kawen ehh,,t bley timang cucu + cicit cepat2





[ Read More ]

beliau da kawen ! ! ! huwaaaaaa

beliau da kawen ! ! ! ! ! !

awalnye kawen ..

kawen ta tunggu kite pown kan,, 

sampai hati kan,,kan,,kan,, !

ta per la..ta per la ..ta per la

......................................................................................................................................................................................................................................................................


## teringat kenangan kite tyme dulu2 ~ sweet gilos,,

bertiga ~ kau, aku dan dia !


dan sekrg kau dan dia da kwen ~

dia da ader baby pun,kiut giler kan,,hihihihi

skrg, kau pulak mengikuti jejaknye ~

aku ? masih memegang title studen, demi sgulung  ijazah !

anyway, wat kazen tersyg (kau) yang da  mengikuti langkah k.tika (dia) tahniah oke, !

ila doakan smga nizam dan psgn berbahgia hingga ke ahir hayat,

moge cepat2 dpt baby yg tiut miut like k.tika’s daughter ~ hihihi J

sory sbb ta dpt g, sbb rushing blik kl dat day !

insyaallah jumpe tyme rayer nti,, hihihii

p/s : rindu zman muda2 kiter dulu,, biler ngat seyes klaka !




smgeberbhgia hingga ke ank cucu kazen !

dak 2 owg nie sbuk nk intprem ngn abg nizam diowg~

[ Read More ]

bukan milik keluargaku ~

 
bukan milik keluargaku ~

ta pernah kowt abg aku call tengah2 mlm, ! tp rini, aku terkjut gak la sbb ttber die cl,, tgah mlam tuuu,,

meh kte recall ~

abg : hyep, buat ape tue?
aku : bwu lpas mndi (haha ~ lwt gilo mndi )
abg : ohh eyh,, ~
aku : knp abg ?
abg : k.ija masuk wad, gugur, !
aku : speechless!

yeah, i noe it..abg aku tgh sdey,, da lame kowt die tgu tok ader ank sndrik,,
even mak n abah  aku sndrik pom tgah tunggu bakal cucu die nie, even da der cucu2 yg len, huhu
tapi ape kan daya, ~ bukan milik keluargaku ! huhuhuuhu

abg, plez b strong oke, ! i noe u bterr
k.ija needs abg more !

mungkin ader hikmah d sblik dgaan ini,
insyaaallah, one day ader ~


abg, i love u so much ! ♥ ♥ ♥ 


##fly to germany
[ Read More ]

encek PITA yg ncem salah lagi

Uhuhuuuuu ~
Sedey ! L nie jek yg aku bley gambokan perasaan aku skrg,,
Knp ?
Sebab ! ~ analisis kajian aku kene tolak,huwaaaaa
Seyes, lepas beliau kte bkn yg cmnie,, ! aku rse air mata nk gugur ke bumi jek..huhu
Semangat aku terbang twos,,
Aku ader mse 2 ari lagi tok stelkan FYP aku, afta diz, aku kene ksik blik kt supervisor aku,
Selepas ape yg jdik, mood aku down twos, nak buat blik pom da rse malas,
SEMANGAT ! plez come to me ~ m rely need u..huhu
Tanpa ko, payah la aku nk smbg wat encek PITA ncem aku nih,,,

harga segulung ijazah ! everythin in my hand
yeah,,yeahh ! fightin2x ~ 4 sake of my paren

##makabah , doakan ila !
[ Read More ]

selamat hari ibu !

                         ◕ ‿ ◕   ◕ ‿ ◕

My Mother, my friend so dear
throughout my life you're always near.
A tender smile to guide my way
You're the sunshine to light my day
You’re everything to me !


selamat ari ibu, mak !
Thanx to being a wonderful mom kepada kami 7 beradik ~
Jasa mak akan kami kenang sampai bebiler !
Kami sayang mak sangat2x ~
Tanpa mak dan abah d sisi kami, we're nobody
Tanpa mak dan abah d sisi kami, ta mungkin anak-anak mak dan abah akan jadi seperti sekarang ~
Alhamdulillah di atas berkat doa mak dan abah,
Ila arap, mak dan abah gembira di samping anak-anak, menantu-menantu dan cucu-cucu kesayangan !

rindu nak cium tangan ini !  !  !

[ Read More ]

my encek Pita






encek Pita ?

biler mengingatkan encek Pita, luruh jantungku ! huhu
tinggal 3 minggu jek lagi sebelom aku serahkan encek pita aku dekat mama beliau ~
, minggu ke-9, proposal hingga ke bab 3 bwu jek lepas..

cam maner tue?

sekarang tengah dok analisis. tapi aku stil lagi blur !

apekahhh ! apekahh ! apekahhh !

n this nite, aku btol2 releks,,hahah ! rumet ku  lak sedang bertungkus lumus menyiapkan baby pita nya,,hihihiii

nampak, sgt aku masih belom sedar dari mimpi yg panjang !

“ ila, plez wake up ! 3 weeks more untuk membelai encek pita awak tue !”

Kalo awak ta dapat faham encek Pita awak tu ila, maksudnya awak memang tak boleh kawen dgn dia, ! huhuhu

huwaaaaa ! ya Allah permudahkan la urusan ku,
J

Bia la aku & encek Pita aku, boleh bersanding bersama2 nanti !


Yeahhh ! fightin 4  encek pita ! ! !
[ Read More ]

make2 ~

Lame gak asenye ta post pa pe bt belog nih kan,,kan,,kann, ~!  J
Seminggu sekali post ? ker sebulan sekali post, huh ! mane2 pom boley la, ! as long as awop2 sume bahgia daa,, hihihi
Nak post psal bnde da lepas bley ? cume nk kongsi2 jekk ~
Kan sharing is caring !
Walaupom da basi, bak kate kawan aku, ta perla,,nk gak share kt belog aku nihhh, !

Taraaaaa ! tomyam of d day !




Taraaaaa ! tomyam of d day !
Nie biler dtg mood kerajinan kami !,
 Pagi jumaat kami g MINES ! then bli la serba sdikit bebola yg ader kat GIANT tue,,
Then ptg lak, ader pasa malam,,beli la sayur sikit2x ~
Then esoknya masak la kamiii,, hihih
Pecah rekod, da ujung sem bawu mask ! SEBAB ?
Money da berkurang ! ekekeke,,padan muke kan ~ L
Mse ader duit, njoy kemain, skrg..tanggung sendirikkk !




[ Read More ]

perempuan suka cakap perkataan nie..

kowunk ase betol tak ? 
kalo aku, agk betol la jugak..word yang aku highlite merah tue memang aku selalu gune..hhihii !

Fine
Ini la yang perempuan suka gunakan untuk hentikan pergaduhan, lebih-lebih lagi bila dia rasa dia yang betul dan anda kena diam. Jangan sekali kali gunakan perkataan ini untuk memberi gambaran rupanya, terutama sekali apabila dia sedang mencuba pakaian di kedai – hanya akan membawa anda berdua bergaduh.
Lima minit
Ini sebenarnya setengah jam. Ianya sama jugak dengan lima minit yang perlawanan bola sepakakan berakhir sebelum anda membawa sampah ke luar, jadi ini adalah pertukaran yang seimbang.
.

Takde apa-apa
Ini bermakna “something” dan anda perlu berjaga-jaga! Perkataan ini melambangkan perasaan perempuan yang inginkan anda berputar-putar kat dalam macam mesin basuh. Selalunya, ini akan memulakan pergaduhan yang akan bertahan selama ‘lima minit’ dan diakhiri dengan ‘fine’.
.

Pergilah! (dengan kening terangkat)
Ini adalah satu cabaran yang akan membuat si perempuan menjadi marah dengan ‘takde apa-apa’ dan diakhiri dengan ‘fine’. Pergilah (dengan kening biasa) ini bermakna ‘mengalah’ atau ‘buat je la apa yang awak nak sebab saya tak kisah’. Anda hanya akan mendapat situasi ini dan dalam beberapa minit diikuti dengan ‘takde apa-apa’, ‘fine’ dan dia akan bercakap kembali dengan anda dalam masa ‘lima minit’ apabila dia dah sejuk.
.

Mengeluh yang kuat
Ini sebenarnya bukanlah perkataan, tetapi kenyataan yang sering disalah anggap oleh kaum lelaki. ‘mengeluh yang kuat’ bermakna dia merasakan anda adalah seorang yang bodoh ketika itu dan dia sendiri terfikir kenapalah dia menghabiskan masa berdiri di situ dan bergaduh mengenai ‘takde apa-apa’.
.

Mengeluh yang perlahan
Lagi sekali, ini bukanlah perkataan. ‘mengeluh yang perlahan’ membawa maksud yang dia berasa puas. Adalah lebih elok jika anda duduk diam, jangan buat sebarang tindakan… dan dia akan kekal puas.
.

Okay lah
Ini adalah kenyataan yang paling merbahaya seorang perempuan boleh buat kepada lelaki. ‘okay lah’ bermakna dia ingin berfikir panjang sebelum dia membalas terhadap perbuatan anda yang telah menyakitkan hatinya. ‘okay lah’ selalunya digunakan dengan ‘fine’ bersama ‘kening yang terangkat’.
.

Buat lah
Satu ketika di masa depan dalam masa terdekat, anda akan dilanda masalah yang besar.
.

Tolonglah
Ini bukan kenyataan, sebaliknya adalah pelawaan. Seorang perempuan memberi anda peluang untuk mengeluarkan sebarang alasan atau sebab di atas apa yang telah anda lakukan. Anda mempunyai peluang yang adil dengan kejujuran, jadi berhati-hati dan anda tidak akan mendapat ‘okay lah’.
.

Terima kasih
Seorang perempuan mengucapkan terima kasih. Jangan pengsan. Terima dan ucapkan sama-sama.
.

Terima kasih banyak-banyak
Ini banyak berbeza dari ‘terima kasih’. Seorang perempuan akan menggunakan ini apabila dia dah terlampau marah pada anda. Ini menunjukkan yang anda telah menyinggung perasaannya dan akan diikuti dengan ‘mengeluh yang kuat’. Berhati-hati untuk tidak bertanya apa yang salah selepas ‘mengeluh yang kuat’ kerana ini hanya akan membuat dia berkata ‘takde apa-apa’..



[ Read More ]

kek coklat kukus~!

memandangkn tak buat pa per ari ahad minggu lpas,,so terhasilla kek coklat kukus nie,.,:-)

kek nie aku buat ngn adik aku dan juga pembantu cilik, alia anak sedara ku,,,~

buat bende alah nie tak mkn byk mse pun,, ~!

meh kiter tgk bhn2nye eyhh ~ ::

bahan A


1 cawan  susu cair
1 cawan air
2 cawan gula perang (brown sugar)
1 cawan mentega


bahan B

2 cawan tepung gandum
1/2 cawab serbuk koko
1 sudu teh "baking powder"
1 susu teg soda bikarbonat

bahan C

2 biji telur
1 susu teh esen vanila


untuk krim coklat

1 cawan susu pekat
2 sudu makan serbuk koko
2 susu makan mentega

cara membuat :

1. panaskan peiuk kukus (then biarkan )
2. masukkn semua bahan A tadi ke dalam bekas dan kacau sehingga sebati
3. kemudian ayak bahan B, dan masukkan ke dalam bahan A tadi yang telah di kacau sebati
4. masukkkan bahan C dalam bekas adunan, then  kacau sehingga tidak bergentel
5. lapik loyang dengan kertas (letakkan mentega di sekitar loyang) dan masukkan adunan tadi
6. kukus selama 1 jam dengan api yang sederhana kecil (elak kek pecah)
7. hiaskan dengan krim coklat dan tabur coklat rice..


krim coklat ::

1. masukkan susu pekat dan serbuk koko ke dalam paeriuk then kacau hingga sebati (panaskan dengan api yang sederhana)
2. masukkan mentega dan kacau sehingga betul2 sebati.


nie kek yang kami buat ritu,, ~!

baru jek kuarkan dari tempat pengukus~

nie adik kau pnyer keje,::

hasilnyee !..penat lelah kami bertiga,,hahahahaha :-)

taraaaaaaaaa~
[ Read More ]

baucer buku ~ !

baucer buku?
hurm,,rasenye semua kowt dah dapat baucer buku nih?
sebab student UPM semua dah pakat beratur panjang kat pejabat bendahari kolej, ~!
sebab baucer tue, dekat sejam lebih gak la dok beratur, 
lenguh gak la kaki berdiri..
bile dah masuk pejabat bendahari, pakat berebut kaunter lak,, aku ngan zana berebut ngan sorang dak junior nih,,haha,,akhirnye aku yang g dulu, even die da tunggu lama,,
mekasih yer junior, ! hahahaa


cam ner nak guna ?

1. g kedai buku yang boleh redeem benda alah nih (popular,MPH (aku redeem kt sini), so on)



2. then ringankan mulut bertanya , 


     Zana: kak, boleh gune tak baucer buku kat sini ? kan senang !
       K: boleh. beli jek semua jenis buku kat sini,alat tulis ker, 
       Aku : novel pun boleh?
       K: aah novel pun boleh.!
       Aku ngn Zana : senyum kambing, :-)



3. makesure korunk cukupkan pembelian dengan baucer berharga rm50 tue, if lebey kite tambah ngan duit kita, tapi kalo kurang, balance takkan d pulangkan balik, kan ker kita gak yang rugi,,hihi,, so gunekan secukup yang mungkin oke,,hahah !




da dapat baucer tue, pakat2 la shopping yerk,,
shopping benda yang berfaedah da laa,,
gunekan sebaik mungkin eyh,,lalalalala

note :: ta sabo nak habeskn baucer adik aku,,(tamak) hahaha,,



nie la rope bentuk baucer tuh ~ !
kalau ditukarkan kepada cash money..agak2 ape jadik ?
hahaha ~!




[ Read More ]

menu 2012 ~ !

 oke~ !


abg dtg K.L lagi  ..!


bile abg dtg cnie, mmg besh ~


sebab die ta pernah lpe aku ,,lalalalalala


syg abg lebey la ~hihihiii


sampai jek die kat KL, die call aku


:: ila, tunggu depan pagar kolej 12 ~ abg OTW ! 5minit lagi sampai,,


oke ~ ! nasi ARAB lagi ,,hahahaha !


esoknye pulak, die tanya lagi,,lunch nak makan ape?


nasi arab lagi ker?


aku: ta mo daaa,,, !


abg : hahaha (gelak jahat + perli)


nway, thankz abg ~ !..


p/s : nak coklat dari Langkawi ~ !

nasi arab


[ Read More ]

i've been proposed ~!


                                                sumber : youtube ~

i've been proposed ? not me oke, ~ hahaa..org dalam video nihh,,
nway, diorang sangat sweet..hihihi ~ !
moga hubungan korunk kekal hendak-nya ! 


aku  :
i wish we cud b juz like this~ ! end up marrying one another but ~ ..huhuhu

Jangan cintai seseorang setinggi langit, krn langit boleh runtuh

Jangan cintai seseorang sedalam lautan, krn laut akan surut
Jangan cintai seseorang sebesar dunia, krn dunia akan hancur
Tapi…
Cukuplah sekadar mencintai seseorang d hujung kuku, krn walaupun kecik, walaupun sllu di potong, ia akan tetap tumbuh selalu ~ !

[ Read More ]

ragam malam new year ~ !

ihsan GOOGLE 

Ehem..ehemm ~ !

dah masuk tahun baru la ~
2012..melangkah satu angka lagi. Alhamdulillah masih di panjangkan umur untuk melihat segala ciptaan terindah dari-Nya.  Manfaatkan la sebelum ia hilang ~ !
Tahun baru 2012, aku sambut kat UPM jek, ~ tapi kalau kat rumah pun tak sambut pun juz tengok tv..then countdown  1-10…then laung happy new year ~ haha..

So nak jadikan cerita, aku ngan zana keluar la, kononnya nak cari percikan bunga api..haha..tapi tak der, so singgahlah kat sebuah kedai makan..hurm…kononnya nak makan ABC, order nya teh ais ngn nescafe panas,.. air dia lak tak sedap..rugi duit di situ  ~ !
Dah sampai kolej,  dengan semangat juang kami naik aras 5 ( penat weh !) sebabnya nak tengok bunga api, tapi tak sempat jugak,,huwaaaaaaaaa~ !..penat tak berbaloi la nih.. L..turun la kami ke arass 1, then terjumpa pulak dengan kakak kiut a.k.a jiran bilik aku. Dengan diorang memang funny, so malam new year kitorunk penuh dengan gelak ketawa.. ~ orang lain sibuk dok study, kami berempat sibuk dok gelak  kat belakang blok.. ! nak buat macam mana, tue la cara kami sambut new year tahun nih..lalalalala

Hurm..azam ? eyh azam korunk ape eyh ?

Setiap tahun mesti  ada azam kan? Azam aku tahun nie, ntahla,,sebabnya aku tak pernah buat azam, sebab aku tak suka..huhuhu ~ ! ada sesetengah orang tue, setiap tahun ada azam yang baru, tapi tak pernah pun dia laksanakan..so point apa yang dapat kat situ,, ?lalalalalala ~ !

Epy new year all
KBAI ~ !
[ Read More ]

    SpongeBob
    There was an error in this gadget

    my calendar