# kisah aku, kau, dia & mereka ~

Facebook
RSS

salam kejauhan dr ila :-(

salam ...

selamat pagi..

yeay ~ da lame ta update blog..wink..wink..rindu plak,,.hahahaaa…well pagi nie agak dingin..sedingin hatyku kah ? huhuhu..
rini 24sept ? hujan turun agak renyai2 seperti mane aty ku yg agak tidak stable..huhu  L ..walaupun org len ta pham aty kite, tapi allah paham ape yg terbuku dalam aty kite .. kan..kan.. :-)


kalokan..kan la kot kan org tue tawu, keadaan cuaca yg agak ta stable..mest die akan membebel.. ~ “ pkai sweater taw nk p fac nti”…“awk, nak ker sy beli baju hujan kuning kat awak ? biar awk pg fac..mcm PCK ..oh..miss dat moment !
23sept ? ingat ta date ape tue awk ? 23sept ? jgn pernah seskali lpe.. huhu..ntah tetiber ta penah pun nak gado o sebaliknye..ttber mlm tadi..nape nak jadi gitu ? huhuhu..

Dengan hanya satu ayat ~ awk sentap..mse sy call, nape ta angkat ? ur reason..kat luar dat tyme..sllunye kalo kat luar pun awk sgup bngun even tgh keadaan sakit dat tyme..then y mlm td ta seperti selalu ? itu bukan awk yg sy kenal slme nie..huhu..

Awak tawu, bile saya dah biasa dengan apa yang berlaku selama ini, sy takot dengan perubahan yg awk dah buat..walaupun perubahan kea rah kebaikan.. sy dah pernah rasa, apabila ader perubahan pertama, pasti akan ade perubahan yang kedua, ketiga, keempat dan seterusnya.. sy dah rasa sbb tue sy tanak apa2 perubahan..i just want u to be urself..seperti mane sy kenal awk dengan sikap seperti itu..saya takot perubahan dalam perhubungan ~ sebab sy takot benda tue takkan jadi seperti sebelum ni…bila sy dah belajar dr pengalaman lepas, benda yg kecik pun sy akan take serious..sbb tue unti now sy masih beware dengan ap yg berlaku..tp bile dah jadik mcm nie..huhu L

Awak lelaki, mungkin awk lebih kuat dari sy..tp sy perempuan. ~ aty perempuan umpama kerak nasi..nampak keras hakikatnya tuhan jek yang tahu betapa lembutnya die bila kena pada cara…saya pernah cakap sebelum nie. Pengalaman lepas membuatkan kita alert tentang sesuatu..tambah2x benda yang pernah terjadi then berulang… lagi kita akan more cuak ~..

##saya ta perlukan ap2 perubahan~ I just want u 2 be urself – plez be urself ! ! ! ! !

Juz b my ENCEK PELINDUNG sejak ari pertama sy kenal awak. !




[ Read More ]

cincin







Seperti yg anda tahu cincin suasa adalah HARAM, ape tah lg emas dan juga white gold. Sume nye HARAM. So yg tinggal platinum,palladium,silver dan juga stainless steel. Platinum geget jari jela kot, rege nye pon start from RM3K++ -_-", tp kalo ade rejeki lebih ape salah nya kan. Silver sunnah :). Tak kesah la cincin mane pon janji halal mengikut islam.


Apakah hukumnya bagi lelaki memakai cincin emas yang disadur dan dicampur dengan bahan lain seperti suasa? Maknanya bukan 100% emas?
Memakai cincin yang diperbuat daripada perak adalah harus bagi lelaki. Manakala bagi perempuan harus memakai cincin yang diperbuat daripada emas. Rasulullah SAW pernah memakai cincin yang diperbuat daripada perak sehingga baginda wafat. Baginda melarang memakai cincin emas sebagaimana sabda Rasulullah SAW yang diriwayatkan oleh al-Tirmizi bermaksud; “Rasulullah SAW melarang daripada memakai cincin emas”.
Cincin suasa adalah campuran daripada dua unsur logam iaitu emas dan perak. Oleh kerana cincin suasa diperbuat daripada campuran emas melebihi daripada perak maka ia dihukum emas dan haram dipakai oleh kaum lelaki.


[ Read More ]

    SpongeBob
    There was an error in this gadget

    my calendar