# kisah aku, kau, dia & mereka ~

Facebook
RSS

baucer buku ~ !

baucer buku?
hurm,,rasenye semua kowt dah dapat baucer buku nih?
sebab student UPM semua dah pakat beratur panjang kat pejabat bendahari kolej, ~!
sebab baucer tue, dekat sejam lebih gak la dok beratur, 
lenguh gak la kaki berdiri..
bile dah masuk pejabat bendahari, pakat berebut kaunter lak,, aku ngan zana berebut ngan sorang dak junior nih,,haha,,akhirnye aku yang g dulu, even die da tunggu lama,,
mekasih yer junior, ! hahahaa


cam ner nak guna ?

1. g kedai buku yang boleh redeem benda alah nih (popular,MPH (aku redeem kt sini), so on)



2. then ringankan mulut bertanya , 


     Zana: kak, boleh gune tak baucer buku kat sini ? kan senang !
       K: boleh. beli jek semua jenis buku kat sini,alat tulis ker, 
       Aku : novel pun boleh?
       K: aah novel pun boleh.!
       Aku ngn Zana : senyum kambing, :-)



3. makesure korunk cukupkan pembelian dengan baucer berharga rm50 tue, if lebey kite tambah ngan duit kita, tapi kalo kurang, balance takkan d pulangkan balik, kan ker kita gak yang rugi,,hihi,, so gunekan secukup yang mungkin oke,,hahah !




da dapat baucer tue, pakat2 la shopping yerk,,
shopping benda yang berfaedah da laa,,
gunekan sebaik mungkin eyh,,lalalalala

note :: ta sabo nak habeskn baucer adik aku,,(tamak) hahaha,,



nie la rope bentuk baucer tuh ~ !
kalau ditukarkan kepada cash money..agak2 ape jadik ?
hahaha ~!




[ Read More ]

menu 2012 ~ !

 oke~ !


abg dtg K.L lagi  ..!


bile abg dtg cnie, mmg besh ~


sebab die ta pernah lpe aku ,,lalalalalala


syg abg lebey la ~hihihiii


sampai jek die kat KL, die call aku


:: ila, tunggu depan pagar kolej 12 ~ abg OTW ! 5minit lagi sampai,,


oke ~ ! nasi ARAB lagi ,,hahahaha !


esoknye pulak, die tanya lagi,,lunch nak makan ape?


nasi arab lagi ker?


aku: ta mo daaa,,, !


abg : hahaha (gelak jahat + perli)


nway, thankz abg ~ !..


p/s : nak coklat dari Langkawi ~ !

nasi arab


[ Read More ]

i've been proposed ~!


                                                sumber : youtube ~

i've been proposed ? not me oke, ~ hahaa..org dalam video nihh,,
nway, diorang sangat sweet..hihihi ~ !
moga hubungan korunk kekal hendak-nya ! 


aku  :
i wish we cud b juz like this~ ! end up marrying one another but ~ ..huhuhu

Jangan cintai seseorang setinggi langit, krn langit boleh runtuh

Jangan cintai seseorang sedalam lautan, krn laut akan surut
Jangan cintai seseorang sebesar dunia, krn dunia akan hancur
Tapi…
Cukuplah sekadar mencintai seseorang d hujung kuku, krn walaupun kecik, walaupun sllu di potong, ia akan tetap tumbuh selalu ~ !

[ Read More ]

ragam malam new year ~ !

ihsan GOOGLE 

Ehem..ehemm ~ !

dah masuk tahun baru la ~
2012..melangkah satu angka lagi. Alhamdulillah masih di panjangkan umur untuk melihat segala ciptaan terindah dari-Nya.  Manfaatkan la sebelum ia hilang ~ !
Tahun baru 2012, aku sambut kat UPM jek, ~ tapi kalau kat rumah pun tak sambut pun juz tengok tv..then countdown  1-10…then laung happy new year ~ haha..

So nak jadikan cerita, aku ngan zana keluar la, kononnya nak cari percikan bunga api..haha..tapi tak der, so singgahlah kat sebuah kedai makan..hurm…kononnya nak makan ABC, order nya teh ais ngn nescafe panas,.. air dia lak tak sedap..rugi duit di situ  ~ !
Dah sampai kolej,  dengan semangat juang kami naik aras 5 ( penat weh !) sebabnya nak tengok bunga api, tapi tak sempat jugak,,huwaaaaaaaaa~ !..penat tak berbaloi la nih.. L..turun la kami ke arass 1, then terjumpa pulak dengan kakak kiut a.k.a jiran bilik aku. Dengan diorang memang funny, so malam new year kitorunk penuh dengan gelak ketawa.. ~ orang lain sibuk dok study, kami berempat sibuk dok gelak  kat belakang blok.. ! nak buat macam mana, tue la cara kami sambut new year tahun nih..lalalalala

Hurm..azam ? eyh azam korunk ape eyh ?

Setiap tahun mesti  ada azam kan? Azam aku tahun nie, ntahla,,sebabnya aku tak pernah buat azam, sebab aku tak suka..huhuhu ~ ! ada sesetengah orang tue, setiap tahun ada azam yang baru, tapi tak pernah pun dia laksanakan..so point apa yang dapat kat situ,, ?lalalalalala ~ !

Epy new year all
KBAI ~ !
[ Read More ]

    SpongeBob
    There was an error in this gadget

    my calendar